Suovas med honningglaze

SUOVAS

 

Oppskriften er hentet fra www.matprat.no

4 porsjoner

  • 500 g suovas
  • ss margarin
  • ss finhakket frisk ingefær
  • stk grønn chili
  • ss soyasaus
  • ss honning
  • 1stk rød spisskål eller rødkål
  • 350 gulrot
  • 1stk vårløk
  • ss margarin
  • 1ts salt
  • 1ts kvernet pepper
  • 1potte frisk koriander
  • stk pitabrød

Legg pakken med reinsdyrskav på benken til det er halvtint.

Varm en stekepanne og ha i litt margarin. Når skummet legger seg er det varmt nok til å steke kjøttet. Brun det i omganger, og ha deretter alt tilbake i stekepannen. Stek kjøttet til det er ordentlig stekt og sprøtt i kantene.

Finhakk ingefær og chili og bland det inn i kjøttet sammen med soyasaus og honning.

Bruk en skarp kniv og finsnitt kål, gulrot og vårløk fint (gulrot kan eventuelt rives grovt på et rivjern).

Varm en stekepanne og ha i margarin. Tilsett de finsnittede grønnsakene og fres dem raskt til de er gjennomvarme og begynner å bli myke. Smak til med salt og pepper.

Vend inn reinsdyrskav og server i nystekte pitabrød sammen med frisk koriander.

Du kan eventuelt bruke vanlig finnbiff i stedet for suovas.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google