Suovas med honningglaze

SUOVAS

 

Oppskriften er hentet fra www.matprat.no

4 porsjoner

  • 500 g suovas
  • ss margarin
  • ss finhakket frisk ingefær
  • stk grønn chili
  • ss soyasaus
  • ss honning
  • 1stk rød spisskål eller rødkål
  • 350 gulrot
  • 1stk vårløk
  • ss margarin
  • 1ts salt
  • 1ts kvernet pepper
  • 1potte frisk koriander
  • stk pitabrød

Legg pakken med reinsdyrskav på benken til det er halvtint.

Varm en stekepanne og ha i litt margarin. Når skummet legger seg er det varmt nok til å steke kjøttet. Brun det i omganger, og ha deretter alt tilbake i stekepannen. Stek kjøttet til det er ordentlig stekt og sprøtt i kantene.

Finhakk ingefær og chili og bland det inn i kjøttet sammen med soyasaus og honning.

Bruk en skarp kniv og finsnitt kål, gulrot og vårløk fint (gulrot kan eventuelt rives grovt på et rivjern).

Varm en stekepanne og ha i margarin. Tilsett de finsnittede grønnsakene og fres dem raskt til de er gjennomvarme og begynner å bli myke. Smak til med salt og pepper.

Vend inn reinsdyrskav og server i nystekte pitabrød sammen med frisk koriander.

Du kan eventuelt bruke vanlig finnbiff i stedet for suovas.