Suovas i pitabrød

SUOVAS / FINNBIFF

 

Oppskriften er hentet fra www.matprat.no

4 porsjoner

  • 500 g suovas (røkt reinsdyrskav)
  • 2 ss margarin

Rømmedressing:

  • 21dl rørosrømme
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 2 ts løkpulver
  • 1 ts salt
  • 1ts kvernet pepper

Grønnsaker:

  • 1stk agurk
  • 1 stk rødløk
  • skallet av 1 stk sitron
  • 1 ts salt
  • 1ts kvernet pepper
  • 4 blader hjertesalat

Legg pakken med suovas på benken til det er halvtint.

Bland sammen alle ingrediensene og la dressing stå og trekke smak mens du lager ferdig retten

Finhakk agurk og rødløk, og bland det sammen med revet sitronskall, salt og pepper. Skyll salatbladene.

Varm en stekepanne og ha i litt margarin. Når skummet legger seg er det varmt nok til å steke kjøttet. Brun det i omganger, og ha deretter alt tilbake i stekepannen. Stek kjøttet til det er ordentlig stekt og sprøtt i kantene.

Varm pitabrød som anvist på pakken, og fyll dem med grønnsaker, hjertesalat, stekt suovas og rømmedressing.

Du kan også bruke vanlig reinsdyrskav i stedet for suovas, som er røkt reinsdyrskav.