Suovas i brioche

SUOVAS / FINNBIFF
Oppskriften er hentet fra www.matprat.no

4 porsjoner

  • 400 g reinsdyrskav
  • 2 ss smør
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss honning
  • 4 blader grønnkål
  • 1/2 stk rødkål
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 pk snøfrisk naturell
  • 2 ts kvernet pepper
  • 1 ts sesamfrø
  • 4 brioche hamburgerbrød

Legg pakken med suovas på benken til det er halvtint.

Varm en stekepanne og ha i litt smør. Når skummet legger seg er det varmt nok til å steke kjøttet. Brun det i omganger, og ha deretter alt tilbake i stekepannen. Stek det til det er ordentlig stekt og sprøtt i kantene.

Tilsett honning og soya og kok det til det begynner å tykne. Har det blitt for tykt så kan du tilsette litt vann.

Vask grønnkålblader og rødkål, fjern stilker og kutt dem i fine strimler. Bland grønnsakene sammen med sesamolje og sitronsaft. Sett til side.

Rør sammen snøfrisk og pepper.

Grill eller varm briochebrødene. Bre over snøfrisk, legg på kålsalat og stekt suovas og topp med sesamfrø.

Server gjerne med søtpotetchips eller ovnsstekte potetbåter.

Du kan også bruke vanlig reinsdyrskav i stedet for suovas, som er røkt reinsdyrskav.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google