Reinskav i brioche pølsebrød

FINNBIFF

 

En oppskrift av Kristin Jacobsen

 

Foto: Stian Broch

4 porsjoner

  • 400 g reinskav
  • 4 stk  brioche pølsebrød
  • 1 rødløk
  • 1 purre
  • 200 gram kantareller
  • 1 ss hakket timian
  • 1 ts knuste einebær
  • 1 liten pakke persille
  • friske spirer til pynt
  • olje og smør til steking
  • salt og pepper

 

  • 2 dl rømme
  • 1 dl rørte tyttebær

Skjær løk i tynne skiver. Rens purre og skjær i tynne skiver. Rens kantareller og del i biter.

Varm en stekepanne med olje og fres løk og purre til mør og gyllen. Tilsett soppen og 1 ss smør og stek videre. Krydre med salt og pepper.

Ta løk og sopp ut av pannen. Varm opp pannen og tilsett litt mer smør og stek reinskavet over sterk varme til det er gyllent stekt. Krydre med salt, pepper, einebær og timian.

Ha løk, purre og sopp tilbake i pannen. Varm opp og dryss over persille.

Rør sammen rømme og tyttebær til dressing.

Legg kjøttblandingen i varme brioche brød og topp med dressing og friske spirer.