Reinsdyrmaki

INDREFILET / YTREFILET

 

En oppskrift av Rune Pal
En av Norges mest erfarne ­kokker og restaurant­eiere

Rune Pal presenterer oppskrifter som passer for deg som har litt erfaring på kjøkkenet, eller som vil stelle i stand et festmåltid.

4 porsjoner

Risblanding

  • 50 g risottoris
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • 0.5 dl hvitvin til matlaging
  • 1.5 dl reinsdyrbuljong eller vann
  • 20 g revet parmesan
  • 20 g usaltet smør i små terninger

Makifyll

  • 120 g reinsdyrfilet, lettstekt og delt i strimler på 15x1x1 cm
  • 0.5 agurk, delt i strimler på 15x1x1 cm
  • 20 g soltørket tomat, finhakket

Soyablanding

  • 2 dl soyasaus (med lite salt)
  • 20 g tyttebær
  • 15 g sukker

Urteolje

  • 3 g finhakket estragon

  • 5 g finhakket persille

  • 2 g finstrimlet sitronskall, kun fra den gule delen

  • 0.25 dl olivenolje

Start med risottorisen. Ha olje i en middels varm panne. Tilsett ris og sjalottløk og stek i noen ­minutter. Bruk en tresleiv og rør ofte. Tilsett hvitvin når risen og løken er blank, og kok videre til væsken nesten er kokt bort. Tilsett varm buljong eller varmt vann i tre ­omganger. Kokes til sammen i ca. 16 min, til risen er «al dente». Ha i parmesanost og smør, og rør godt.

Fordel reinsdyrfilet, agurk og soltørket tomat ca. 2 cm fra den ene langsiden. Brett risen med bakepapiret rundt, og klem det fast og bestemt til en rund pølse.

Legg rullen i kjøle­skapet i 15 minutter slik at den får en fastere konsistens. Del den i 1,5 cm tykke skiver med en sylskarp kniv.

Ha alle ingrediensene til ­soyablandingen i en kjele. La blandingen småkoke i 15 ­minutter. Bruk en spiseskje og press blandingen gjennom en sikt, slik at den er helt fri for klumper. Ha soyablandingen i små porsjonsskåler. Bland sammen alle ingrediensene i ­urteoljen, og tilsett en teskje i hver porsjonsskål.

Server Maki-bitene sammen med soyablandingen.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google