Reinsdyrgryte med sopp og fløte

FINNBIFF

 

En oppskrift av Rune Pal
En av Norges mest erfarne ­kokker og restaurant­eiere

Rune Pal presenterer oppskrifter som passer for deg som har litt erfaring på kjøkkenet, eller som vil stelle i stand et festmåltid.

4 porsjoner

  • 600 g grytekjøtt av reinsdyr (skavet stek eller finnbiff)
  • 2 løk
  • 200 g skogsopp
  • 1 gulrot
  • 50 g sellerirot
  • 2 ss olje til steking
  • 4 dl fløte
  • 4 dl vann
  • 2 hele einerbær
  • 1 g pepper
  • 1 g salt
  • 2 dl lettpisket fløte
  • 2 ss finhakket persille

Grønnsaker, sopp og kjøtt deles i små gaffelbiter og brunes godt i en jerngryte. Ha på fløte, vann og krydder, og kok opp. La gryten småkoke uten lokk i ca. 45 ­minutter. Rett før servering visper du inn lettpisket fløte og persille.

Server med kokte poteter eller potetpuré.

 

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google