Reinsdyrconfit med syltet løk

STEK

 

En oppskrift av Rune Pal
En av Norges mest erfarne ­kokker og restaurant­eiere

Rune Pal presenterer oppskrifter som passer for deg som har litt erfaring på kjøkkenet, eller som vil stelle i stand et festmåltid.

Confit

  • 800 g reinsdyrstek eller reinsdyrskank

  • 50 g havsalt

  • 10 g sukker

  • 8 dl olivenolje

  • 1 hel stjerneanis

  • 2 g sort pepper

  • 1 laurbærblad

Syltet løk

  • 2 g rødløk, finhakket

  • 0.5 dl god rødvins- eller sherryeddik

  • 100 g sukker

  • 2 dl vann

Salat

  • 1 avokado

  • 1 isbergsalat

 

Gni kjøttet inn med salt og sukker. La det ligge i 2–3 timer. Skyll krydderet av kjøttet og tørk godt med et klede eller ­kjøkkenpapir.

Legg kjøttet i en ildfast form med stjernanis, laurbærblad og pepper. Dekk kjøttet med olivenoljen og bak det i ovn på 120 °C i 3 timer. Kjøttet er ferdig når det er så mørt at det lett kan rives i strimler.

Kok opp eddik, sukker og vann. Hell den varme blandingen over rødløken. La det kjøle seg helt ­ned før du serverer.

Riv hele blader av en isbergsalat. Legg litt confitert kjøtt, syltet løk og avokado i hvert blad. Serveres som en taco.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google