
En oppskrift av Rune Pal
En av Norges mest erfarne kokker og restauranteiere
Confit
-
800 g reinsdyrstek eller reinsdyrskank
-
50 g havsalt
-
10 g sukker
-
8 dl olivenolje
-
1 hel stjerneanis
-
2 g sort pepper
-
1 laurbærblad
Syltet løk
-
2 g rødløk, finhakket
-
0.5 dl god rødvins- eller sherryeddik
-
100 g sukker
-
2 dl vann
Salat
-
1 avokado
-
1 isbergsalat
Gni kjøttet inn med salt og sukker. La det ligge i 2–3 timer. Skyll krydderet av kjøttet og tørk godt med et klede eller kjøkkenpapir.
Legg kjøttet i en ildfast form med stjernanis, laurbærblad og pepper. Dekk kjøttet med olivenoljen og bak det i ovn på 120 °C i 3 timer. Kjøttet er ferdig når det er så mørt at det lett kan rives i strimler.
Kok opp eddik, sukker og vann. Hell den varme blandingen over rødløken. La det kjøle seg helt ned før du serverer.
Riv hele blader av en isbergsalat. Legg litt confitert kjøtt, syltet løk og avokado i hvert blad. Serveres som en taco.