
En oppskrift av Rune Pal
En av Norges mest erfarne kokker og restauranteiere
6 porsjoner
- 2 kg reinsdyrstek eller annet grytekjøtt i biter
- 2 løk i grove biter
- 2 gulrot i grove biter
- 100 g sellerirot i grove biter
- 1 purreløk i grove biter
- 2 g pepper
- 200 g finsnittet grønnkål
- 1 dl seterrømme
- 20 g revet pepperrot
- Flatbrød
Ha reinsdyrkjøttet i en stor kjele og dekk med vann. Kok opp og fjern alt skum som dannes på toppen. Tilsett grønnsakene og krydder. Kok opp på nytt og la trekke på ca. 85 °C til kjøttet er mørt. Ha i finsnittet grønnkål og kok gryten kraftig i 2–3 minutter.
Serveres i store suppetallerkener med en klatt rømme, litt revet pepperrot og flatbrød til.