Reinsdyrbuljong med grønnkål

STEK

 

En oppskrift av Rune Pal
En av Norges mest erfarne ­kokker og restaurant­eiere

Rune Pal presenterer oppskrifter som passer for deg som har litt erfaring på kjøkkenet, eller som vil stelle i stand et festmåltid.

6 porsjoner

  • 2 kg reinsdyrstek eller annet grytekjøtt i biter
  • 2 løk i grove biter
  • 2 gulrot i grove biter
  • 100 g sellerirot i grove biter
  • 1 purreløk i grove biter
  • 2 g pepper
  • 200 g finsnittet grønnkål
  • 1 dl seterrømme
  • 20 g revet pepperrot
  • Flatbrød

Ha reinsdyrkjøttet i en stor kjele og dekk med vann. Kok opp og fjern alt skum som dannes på toppen. Tilsett grønnsakene og krydder. Kok opp på nytt og la trekke på ca. 85 °C til kjøttet er mørt. Ha i finsnittet grønnkål og kok gryten kraftig i 2–3 minutter.

Serveres i store ­suppetallerkener med en klatt rømme, litt revet pepper­rot og flatbrød til.