Reinsdyrbuljong med grønnkål

STEK

 

En oppskrift av Rune Pal
En av Norges mest erfarne ­kokker og restaurant­eiere

Rune Pal presenterer oppskrifter som passer for deg som har litt erfaring på kjøkkenet, eller som vil stelle i stand et festmåltid.

6 porsjoner

  • 2 kg reinsdyrstek eller annet grytekjøtt i biter
  • 2 løk i grove biter
  • 2 gulrot i grove biter
  • 100 g sellerirot i grove biter
  • 1 purreløk i grove biter
  • 2 g pepper
  • 200 g finsnittet grønnkål
  • 1 dl seterrømme
  • 20 g revet pepperrot
  • Flatbrød

Ha reinsdyrkjøttet i en stor kjele og dekk med vann. Kok opp og fjern alt skum som dannes på toppen. Tilsett grønnsakene og krydder. Kok opp på nytt og la trekke på ca. 85 °C til kjøttet er mørt. Ha i finsnittet grønnkål og kok gryten kraftig i 2–3 minutter.

Serveres i store ­suppetallerkener med en klatt rømme, litt revet pepper­rot og flatbrød til.

 

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google