Pinnekjøtt av rein

Pinnekjøtt

 

 
Foto: Stian Broch

Samene har i mer enn tusen år naturtørket reinkjøtt. Nå har vi kombinert denne tradisjonen med norsk tradisjonsmat og laget pinnekjøtt av rein.

Du kan servere pinnekjøtt av reinsdyr på samme måte som tradisjonelt pinnekjøtt, med tilbehør som mandelpoteter, kålrabistappe, rørt tyttebær og tradisjonell norsk drikke

Tilberedning

Vannes ut i kaldt vann i 10-14 timer, skift vann en gang underveis. Kjøttet dampes på rist i en vid kjele. Mange velger å lage risten av avbarkede bjerkepinner. Hell på vann til like oppunder kjøttet og gi det et oppkok. Skru varmen ned og la kjøttet dampkoke i 3 til 4 timer til det slipper beinet. Etterfyll med kokende vann etter behov.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google