
En oppskrift av Rune Pal
En av Norges mest erfarne kokker og restauranteiere
4 porsjoner
Hvitvinsreduksjon:
1 dl hvitvin
0.5 syrlig grønt eple, finkuttet
1 sjalottløk, finhakket
250 g reinsdyrskav, halvfryst
1.2 dl kremfløte
1 eggeplomme
1 g salt
0.5 g sort pepper
0.25 g timian
0.25 g fennikelfrø
Forvarm stekeovnen til 80 °C.
Lag hvitvinsreduksjon ved å koke sammen hvitvin, eple og sjalottløk til det nesten er helt tørt, og konsistensen minner om sirup.
Ha reinsdyrskav, hvitvinsreduksjon, eggeplomme og alt krydderet i en foodprosessor og kjør til jevn masse. Tilsett fløten i en tynn stråle mens foodprosessoren går.
Smør inn porsjonsformer med meierismør. Ha massen over i formene.
Lag et vannbad: Sett formene med kjøttblanding over i en dypere form fylt halvveis med varmt vann. Sett inn i stekeovnen på 80 °C i ca. 15–20 minutter, avhengig av størrelsen på formene.
Server retten lun med ristet brød, cornichons (små, franske syltedeagurker) og/eller syltede villbær.