
En oppskrift av Mikkel Mathis Mikkelsen Eira
2 porsjoner
- 300 g mørbrad av reinsdyr
- Salt og pepper
- Olje til steking
Hvitløksdressing
- 2 dl lettrømme
- 2 fedd hvitløk
- 0.3 ts sukker
- 0.5 ts salt
- 1 ss olivenolje
- 0.5 ts hvitvinseddik
- 1 ts sitronsaft
- Frisk gressløk
Salat
- 0.5 rødløk
- 1 vårløk
- 0.5 gul paprika
- Salat etter ønske, f.eks. crispisalat og bayspinat
- Pitabrød
Forvarm stekeovnen til 150 °C.
Start med hvitløksdressingen. Finhakk hvitløk og bland inn i rømmen, tilsett sukker, salt og litt nykvernet pepper. Rør inn oljen, deretter hvitvinseddik og sitronsaft. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Sett i kjøleskapet frem til servering.
Finsnitt rødløken. Rens og snitt vårløken. Skjær paprikaen i tynne strimler og bland alt sammen med salaten.
Varm pitabrødene i stekeovnen på 150 °C i 1–2 minutter. Skjær mørbraden i ca. 1,5 cm tykke strimler. Krydre med salt og pepper. Forvarm stekepannen, ha i stekeolje og stek kjøttstrimlene porsjonsvis på høy varme. De skal ha fin brunfarge, men ikke være gjennomstekt. La kjøttet hvile litt før servering.Snitt pitabrødene på tvers. Fyll de to halvdelene med salat, godt med dressing og stekt kjøtt.
Tips: Smaker også godt med liten klatt rørte multer. Rør inn 1 ss sukker og 1 ts epplesidereddik per 100 g multer.