Kveldskos

STEK

 

En oppskrift av Ann Kristin Smuk

I Karlebotn innerst i Varangerfjorden holder Ann Kristine Smuk i reinbeitedistrikt 6 Várjjatnjárga til med sin mann og familie. Hele familien og all slekt er involvert i reindrift.

4 porsjoner

  • 6 ss Snøfrisk kremost
  • 2 knuste einebær
  • Finhakket sopp
  • 150 g reinsdyrstek
  • Havsalt
  • Smør til steking
  • 4 skiver loff eller et annet brød
  • Gelé av krekling, rips eller tyttebær
  • Salt og pepper

Til denne retten er det perfekt å bruke rester av gårsdagens ­reinsdyrstek.

Bland Snøfrisk og de knuste ­e­inebærene.

Stek sopp først i tørr stekepanne, tilsett smør og smak til med salt og pepper.

Rist brødet. Skjær tynne skiver av reinsdyrsteken og stek dem raskt i en stekepanne med smør. Krydre med knust havsalt.

Smør på et generøst lag av ­snøfriskblandingen på de ristede ­brød­skivene. Legg på det stekte reinkjøttet, og topp med gelé og eventuelt stekt sopp.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google