Kveldskos

STEK

 

En oppskrift av Ann Kristin Smuk

I Karlebotn innerst i Varangerfjorden holder Ann Kristine Smuk i reinbeitedistrikt 6 Várjjatnjárga til med sin mann og familie. Hele familien og all slekt er involvert i reindrift.

4 porsjoner

  • 6 ss Snøfrisk kremost
  • 2 knuste einebær
  • Finhakket sopp
  • 150 g reinsdyrstek
  • Havsalt
  • Smør til steking
  • 4 skiver loff eller et annet brød
  • Gelé av krekling, rips eller tyttebær
  • Salt og pepper

Til denne retten er det perfekt å bruke rester av gårsdagens ­reinsdyrstek.

Bland Snøfrisk og de knuste ­e­inebærene.

Stek sopp først i tørr stekepanne, tilsett smør og smak til med salt og pepper.

Rist brødet. Skjær tynne skiver av reinsdyrsteken og stek dem raskt i en stekepanne med smør. Krydre med knust havsalt.

Smør på et generøst lag av ­snøfriskblandingen på de ristede ­brød­skivene. Legg på det stekte reinkjøttet, og topp med gelé og eventuelt stekt sopp.