Ytrefilet med timianbakte poteter

Ytrefilet
En oppskrift av Mikkel Mathis Mikkelsen Eira

Mikkel Mathis er en av de unge reineierne som med store ambisjoner, hardt arbeid og konstant utvikling ønsker å ta reindriften videre.

3 porsjoner

  • 600 g ytrefilet av rein
  • Fersk rosmarin
  • 2 fedd hvitløk
  • Olje

Saus

  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • Litt sellerirot
  • 8 dl viltkraft
  • 2 dl fløte
  • Salt og pepper

Poteter

  • 14 små poteter
  • Fersk timian

Mariner ytrefileten med fersk rosmarin, hvitløk og olje, gjerne i et par døgn. Legg kjøttet i dobbel frysepose, så lekker det ikke.

Skyll potetene og legg i en ­ildfast form. Ha i olje, fersk timian, salt og pepper og bland godt. Sett i stekeovn på 200 °C i ca. 40 ­minutter.

Del sellerirot, løk og gulrot i små biter og fres i olje. Hell over ­viltkraften og kok inn til litt mer enn halvparten. Sil sausen, hell i fløten, og la småkoke til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Ha olje i en panne, og stek ­ytrefileten på middels høy varme, noen minutter på hver side. La kjøttet hvile en liten stund før du skjærer i det.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google