Ytrefilet med timianbakte poteter

Ytrefilet
En oppskrift av Mikkel Mathis Mikkelsen Eira

Mikkel Mathis er en av de unge reineierne som med store ambisjoner, hardt arbeid og konstant utvikling ønsker å ta reindriften videre.

3 porsjoner

  • 600 g ytrefilet av rein
  • Fersk rosmarin
  • 2 fedd hvitløk
  • Olje

Saus

  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • Litt sellerirot
  • 8 dl viltkraft
  • 2 dl fløte
  • Salt og pepper

Poteter

  • 14 små poteter
  • Fersk timian

Mariner ytrefileten med fersk rosmarin, hvitløk og olje, gjerne i et par døgn. Legg kjøttet i dobbel frysepose, så lekker det ikke.

Skyll potetene og legg i en ­ildfast form. Ha i olje, fersk timian, salt og pepper og bland godt. Sett i stekeovn på 200 °C i ca. 40 ­minutter.

Del sellerirot, løk og gulrot i små biter og fres i olje. Hell over ­viltkraften og kok inn til litt mer enn halvparten. Sil sausen, hell i fløten, og la småkoke til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Ha olje i en panne, og stek ­ytrefileten på middels høy varme, noen minutter på hver side. La kjøttet hvile en liten stund før du skjærer i det.