Flatbiff med tyttebærsaus

Medaljong

 

En oppskrift av Mikkel Mathis Mikkelsen Eira

Mikkel Mathis er en av de unge reineierne som med store ambisjoner, hardt arbeid og konstant utvikling ønsker å ta reindriften videre.

3 porsjoner

  • 300 g medaljong
  • 1 brokkoli
  • 6 poteter
  • Salt og pepper

Skysaus

  • 4 ss rørte tyttebær
  • 6 dl viltkraft

Skrell potetene og kutt i mindre biter. Kok i ca. 10 minutter eller til de er møre. Mos potetene og spe på med fløte til ønsket ­konsistens. Smak til med salt og pepper.

Brun kjøttet porsjonsvis i en ­stekepanne med smør. Legg ­kjøttet over i en kjele og ha i crème fraîche og krydderost. Smak til med salt og rikelig med nykvernet pepper, og la det putre et par minutter før servering.

Server med tyttebær eller ­tyttebærsyltetøy.