Finnbiff med krydderost

FINNBIFF

 

En oppskrift av Mikkel Mathis Mikkelsen Eira

Mikkel Mathis er en av de unge reineierne som med store ambisjoner, hardt arbeid og konstant utvikling ønsker å ta reindriften videre.

2 porsjoner

  • 400 g reinsdyrskav
  • 1 beger crème fraîche
  • Krydderost
  • Tyttebær eller tyttebærsyltetøy
  • Salt og pepper

Potetmos

  • 8 poteter
  • 3 dl fløte
  • Salt og pepper
  • Gressløk

Skrell potetene og kutt i mindre biter. Kok i ca. 10 minutter eller til de er møre. Mos potetene og spe på med fløte til ønsket ­konsistens. Smak til med salt og pepper.

Brun kjøttet porsjonsvis i en ­stekepanne med smør. Legg ­kjøttet over i en kjele og ha i crème fraîche og krydderost. Smak til med salt og rikelig med nykvernet pepper, og la det putre et par minutter før servering.

Server med tyttebær eller ­tyttebærsyltetøy.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google