Parfait av reinsdyr

FINNBIFF

En oppskrift av Rune Pal
En av Norges mest erfarne ­kokker og restaurant­eiere

Rune Pal presenterer oppskrifter som passer for deg som har litt erfaring på kjøkkenet, eller som vil stelle i stand et festmåltid.

4 porsjoner

Hvitvinsreduksjon
  • 1 dl hvitvin
  • 0.5 syrlig grønt eple, finkuttet
  • 1 sjalottløk, finhakket

 

  • 250 g reinsdyrskav, halvfryst
  • 1.2 dl kremfløte
  • 1 eggeplomme
  • 1 g salt
  • 0.5 g sort pepper
  • 0.25 g timian
  • 0.25 g fennikelfrø

Forvarm stekeovnen til 80 °C.

Lag hvitvinsreduksjon ved å koke sammen hvitvin, eple og sjalottløk til det nesten er helt tørt, og konsistensen minner om sirup.

Ha reinsdyrskav, hvitvins­reduksjon, eggeplomme og alt krydderet i en foodprosessor og kjør til jevn masse. Tilsett fløten i en tynn stråle mens food­prosessoren går.

Smør inn porsjonsformer med meierismør. Ha massen over i formene.

Lag et vannbad: Sett formene med kjøttblanding over i en dypere form fylt halvveis med varmt vann. Sett inn i stekeovnen på 80 °C i ca. 15–20 ­minutter, ­avhengig av størrelsen på formene.

Server retten lun med ristet brød, ­cornichons (små, franske syltedeagurker) og/eller syltede villbær.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google