Finnmark Rein

Rein ytrefilet

Ytrefilet

Et mørt stykke med jevn størrelse.
Tilberedes som biff eller helstekt.

PORSJONERING:
Ca. 150 gram kjøtt per person.

KJERNETEMPERATUR:
62–65 °C. Husk at temperaturen stiger noe på restvarmen i kjøttet mens kjøttet hviler.

Ytrefileten bør stekes hel.Fileten bør ha romtemperatur før steking. Krydre med salt og pepper.

Brun kjøttet raskt på begge sider i en nøytral olje. Skru ned til middels varme og tilsett 2 ss smør, 1 kvast frisk timian eller rosmarin, et par knuste einebær og gjerne ett fedd hvitløk. Bruk en skje og øs smøret over kjøttet et par ganger så det tar til seg de gode smakene.

Legg kjøttet i en ildfast form. Hell smøret over kjøttet og stek videre i ovn ved 125 °C i ca. 20 min. Bruk steketermometer.

La fileten hvile under folie i 10 min før du skjærer opp kjøttet i delikate porsjoner.

Du kan også grille kjøttet kjapt på direkte varme, deretter 10–15 min under lokk på indirekte varme.

Ingredienser

100 % reinsdyrkjøtt

Nettovekt

Ca. 200 g

Holdbarhet

I kjøleskap opp til 21 dager etter pakking. Se pakning for holdbarhet.

Næringsinnhold