Finnmark Rein

Rein stek

Stek

Et mørt og stort stykke.
Helstekes i ovn og serveres i skiver.

PORSJONERING:
Ca. 200–250 gram kjøtt per person.

KJERNETEMPERATUR:
62–65 °C. Husk at temperaturen stiger noe på restvarmen i kjøttet mens kjøttet hviler.

Steken bør ha romtemperatur før steking. Krydre med salt og pepper.

Brun kjøttet raskt på begge sider i en nøytral olje. Skru ned til middels varme og tilsett 2 ss smør, 1 kvast frisk timian eller rosmarin, et par knuste einebær og gjerne ett fedd hvitløk. Bruk en skje og øs smøret over kjøttet et par ganger så det tar til seg de gode smakene.

Legg kjøttet i en ildfast form. Hell smøret over kjøttet og stek videre i ovn ved 125 °C i ca. 2 timer. Bruk steketermometer.

La kjøttet hvile under folie i 15–20 min før du skiver den opp.

Serveres med viltsaus, grønnsaker, kokte poteter og tyttebær.

Ingredienser

100 % reinsdyrkjøtt

Nettovekt

Ca. 1,0–1,2 kg

Holdbarhet

I kjøleskap opp til 21 dager etter pakking. Se pakning for holdbarhet.

Næringsinnhold