Finnmark Rein

Rein pinnekjøtt

Pinnekjott

Samene har i mer enn tusen år naturtørket reinkjøtt. Nå har vi tatt denne tradisjonen et steg videre og laget pinnekjøtt av rein.

PORSJONERING:
Ca. 350 gram per person.

Pinnekjøttet vannes ut i kaldt vann i 8-10 timer. Skift vann en gang underveis. Kjøttet skal dampes på rist i en vid kjele. Mange velger å lage risten av avbarkede bjerkepinner. Hell på vann til like oppunder kjøttet og gi det et oppkok. Skru varmen ned og la kjøttet dampkoke i ca. 2,5 til 3 timer til det slipper beinet. Etterfyll med kokende vann hvis det minsker.

Pinnekjøtt av rein serveres rykende varmt med kokte poteter, kålrabistappe og tradisjonell norsk drikke.

Ingredienser

Tørket norsk reinsdyrkjøtt, salt, konserveringsmiddel (E250) Kjøttandel: 143 g kjøttråvare til 100 g ferdig tørket produkt.

Nettovekt

1 kg

Næringsinnhold