Finnmark Rein

Rein mørbrad

Morbrad

Møre og store biffstykker.
Stekes raskt på høy varme.

PORSJONERING:
Ca. 180–200 gram kjøtt per person.

KJERNETEMPERATUR:
62–65 °C. Husk at temperaturen stiger noe på restvarmen i kjøttet mens kjøttet hviler.

Mørbraden er velegnet for langtids­steking. Kjøttet bør ha romtemp­eratur før steking. Krydre med salt og pepper.

Brun kjøttet raskt på begge sider i en nøytral olje. Skru ned til middels varme og tilsett 2 ss smør, 1 kvast frisk timian eller rosmarin, et par knuste einebær og gjerne ett fedd hvitløk. Bruk en skje og øs smøret over kjøttet et par ganger så det tar til seg de gode smakene.

Legg kjøttet i en ildfast form. Hell smøret over kjøttet og stek videre i ovn ved 90 °C i ca. 1,5–2 timer. Bruk steketermometer.

La kjøttet hvile 10–15 min ­under folie når det er ferdig stekt.

Serveres ofte med rotgrønnsaker, sopp og fløtesaus. Den ­søtlige viltsmaken egner seg også i ­lettere retter, gjerne med asiatiske ­smaker.

Ingredienser

100 % reinsdyrkjøtt

Holdbarhet

I kjøleskap opp til 21 dager etter pakking. Se pakning for holdbarhet.

Næringsinnhold