Finnmark Rein

Rein indrefilet

Indrefilet

Det mest eksklusive stykket.
Stekes raskt på høy varme.

PORSJONERING:
Ca. 150 gram kjøtt per person.

KJERNETEMPERATUR:
60–65 °C. Husk at tempera­turen stiger noe på restvarmen i kjøttet mens kjøttet hviler.

Fileten bør ha romtemperatur før steking. Krydre med salt og pepper.

Brun kjøttet raskt på begge sider i en nøytral olje. Skru ned til middels varme og tilsett 2 ss smør, 1 kvast frisk timian eller rosmarin, et par knuste einebær og gjerne ett fedd hvitløk. Bruk en skje og øs smøret over kjøttet et par ganger så det tar til seg de gode smakene.

Kjøttet bør hvile minst 5–10 min under folie før servering.

Ikke stek for lenge, det møre kjøttet trenger ikke mye varmebehandling, og er best med en mørk rosafarget kjerne og fin stekeskorpe.

Forslag til tilbehør: portvinssaus, mandelpotetpuré, soppstuing og ovnsbakte grønnsaker.

Ingredienser

100 % reinsdyrkjøtt

Nettovekt

Ca. 150 g

Holdbarhet

I kjøleskap opp til 21 dager etter pakking. Se pakning for holdbarhet.

Næringsinnhold