Finnmark Rein

Rein medaljong

Finnmark Rein Medaljong Fersk2

Møre og store biffer av reinsdyrplomme.
Stekes raskt på høy varme.

PORSJONERING:
Ca. 180–200 gram kjøtt per person.

KJERNETEMPERATUR:
62–65 °C. Husk at temperaturen stiger noe på restvarmen i kjøttet mens kjøttet hviler.

Medaljongen kan stekes som biffer eller helstekes, og er velegnet til mari­nering.

Medaljongen bør ha romtemperatur før steking. Krydre kjøttet med salt og pepper.

Brun kjøttet raskt på begge sider i en nøytral olje. Skru ned til middels varme og tilsett 2 ss smør, 1 kvast frisk timian eller rosmarin, et par knuste einebær og gjerne ett fedd hvitløk. Bruk en skje og øs smøret over kjøttet et par ganger så det tar til seg de gode smakene.

Legg kjøttet i en ildfast form. Hell smøret over kjøttet og stek videre i ovn ved 125 °C i ca. 20 min. Bruk steketermometer.

La kjøttet hvile i 10 min under folie før du stykker det opp.

Ingredienser

100 % reinsdyrkjøtt

Nettovekt

Ca. 600 g

Holdbarhet

I kjøleskap opp til 21 dager etter pakking. Se pakning for holdbarhet.

Næringsinnhold