Finnmark Rein

Ytrefilet med timianbakte poteter

Ytrefilet

Ytrefilet Timianpoteter
Mikkel Mattis Eira Foto Knut Aaserud Arc Giraff Mg 4466

En oppskrift av Mikkel Mathis Mikkelsen Eira

Mikkel Mathis er en av de unge reineierne som med store ambisjoner, hardt arbeid og konstant utvikling ønsker å ta reindriften videre.

Fremgangsmåte

  1. Mariner ytrefileten med fersk rosmarin, hvitløk og olje, gjerne i et par døgn. Legg kjøttet i dobbel frysepose, så lekker det ikke.

  2. Skyll potetene og legg i en ­ildfast form. Ha i olje, fersk timian, salt og pepper og bland godt. Sett i stekeovn på 200 °C i ca. 40 ­minutter.

  3. Del sellerirot, løk og gulrot i små biter og fres i olje. Hell over ­viltkraften og kok inn til litt mer enn halvparten. Sil sausen, hell i fløten, og la småkoke til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

  4. Ha olje i en panne, og stek ­ytrefileten på middels høy varme, noen minutter på hver side. La kjøttet hvile en liten stund før du skjærer i det.