Finnmark Rein

Reinsdyrmaki

Indrefilet, Ytrefilet

Reinsdyrmaki 01

En oppskrift av Rune Pal
En av Norges mest erfarne ­kokker og restaurant­eiere

Rune Pal presenterer oppskrifter som passer for deg som har litt erfaring på kjøkkenet, eller som vil stelle i stand et festmåltid.

Fremgangsmåte

  1. Reinsdyrmaki 04

    Slik setter du sammen Maki-rullen: Spre risottoen til en ca. 15×7 cm flate på bakepapir. Stryk den jevnt utover i et 2–3 mm tynt lag.

    Start med risottorisen. Ha olje i en middels varm panne. Tilsett ris og sjalottløk og stek i noen ­minutter. Bruk en tresleiv og rør ofte. Tilsett hvitvin når risen og løken er blank, og kok videre til væsken nesten er kokt bort. Tilsett varm buljong eller varmt vann i tre ­omganger. Kokes til sammen i ca. 16 min, til risen er «al dente». Ha i parmesanost og smør, og rør godt.

  2. Reinsdyrmaki 03

    Legg rullen i kjøle­skapet i 15 minutter slik at den får en fastere konsistens. Del den i 1,5 cm tykke skiver med en sylskarp kniv.

    Fordel reinsdyrfilet, agurk og soltørket tomat ca. 2 cm fra den ene langsiden. Brett risen med bakepapiret rundt, og klem det fast og bestemt til en rund pølse.

  3. Ha alle ingrediensene til ­soyablandingen i en kjele. La blandingen småkoke i 15 ­minutter. Bruk en spiseskje og press blandingen gjennom en sikt, slik at den er helt fri for klumper. Ha soyablandingen i små porsjonsskåler. Bland sammen alle ingrediensene i ­urteoljen, og tilsett en teskje i hver porsjonsskål.

  4. Server Maki-bitene sammen med soyablandingen.