Finnmark Rein

Reinsdyrconfit med syltet løk

Stek

Reinsdyrconfit

En oppskrift av Rune Pal
En av Norges mest erfarne ­kokker og restaurant­eiere

Rune Pal presenterer oppskrifter som passer for deg som har litt erfaring på kjøkkenet, eller som vil stelle i stand et festmåltid.

Fremgangsmåte

  1. Gni kjøttet inn med salt og sukker. La det ligge i 2–3 timer. Skyll krydderet av kjøttet og tørk godt med et klede eller ­kjøkkenpapir.

  2. Legg kjøttet i en ildfast form med stjernanis, laurbærblad og pepper. Dekk kjøttet med olivenoljen og bak det i ovn på 120 °C i 3 timer. Kjøttet er ferdig når det er så mørt at det lett kan rives i strimler.

  3. Kok opp eddik, sukker og vann. Hell den varme blandingen over rødløken. La det kjøle seg helt ­ned før du serverer.

  4. Riv hele blader av en isbergsalat. Legg litt confitert kjøtt, syltet løk og avokado i hvert blad. Serveres som en taco.