Finnmark Rein

Parfait av reinsdyr

Finnbiff

Parfait

En oppskrift av Rune Pal
En av Norges mest erfarne ­kokker og restaurant­eiere

Rune Pal presenterer oppskrifter som passer for deg som har litt erfaring på kjøkkenet, eller som vil stelle i stand et festmåltid.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 80 °C.

  2. Lag hvitvinsreduksjon ved å koke sammen hvitvin, eple og sjalottløk til det nesten er helt tørt, og konsistensen minner om sirup.

  3. Ha reinsdyrskav, hvitvins­reduksjon, eggeplomme og alt krydderet i en foodprosessor og kjør til jevn masse. Tilsett fløten i en tynn stråle mens food­prosessoren går.

  4. Smør inn porsjonsformer med meierismør. Ha massen over i formene.

  5. Lag et vannbad: Sett formene med kjøttblanding over i en dypere form fylt halvveis med varmt vann. Sett inn i stekeovnen på 80 °C i ca. 15–20 ­minutter, ­avhengig av størrelsen på formene.

  6. Server retten lun med ristet brød, ­cornichons (små, franske syltedeagurker) og/eller syltede villbær.