Finnmark Rein

Mørbrad i pita

Mørbrad

Morbrad I Pita
Mikkel Mattis Eira Foto Knut Aaserud Arc Giraff Mg 4466

En oppskrift av Mikkel Mathis Mikkelsen Eira

Mikkel Mathis er en av de unge reineierne som med store ambisjoner, hardt arbeid og konstant utvikling ønsker å ta reindriften videre.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 150 °C.

  2. Start med hvitløksdressingen. Finhakk hvitløk og bland inn i rømmen, tilsett sukker, salt og litt nykvernet pepper. Rør inn oljen, deretter hvitvinseddik og sitronsaft. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Sett i kjøleskapet frem til servering.

  3. Finsnitt rødløken. Rens og snitt vårløken. Skjær paprikaen i tynne strimler og bland alt sammen med salaten.

  4. Varm pitabrødene i stekeovnen på 150 °C i 1–2 minutter. Skjær mørbraden i ca. 1,5 cm tykke strimler. Krydre med salt og pepper. Forvarm stekepannen, ha i stekeolje og stek kjøttstrimlene porsjonsvis på høy varme. De skal ha fin brunfarge, men ikke være gjennomstekt. La kjøttet hvile litt før servering.Snitt pitabrødene på tvers. Fyll de to halvdelene med salat, godt med dressing og stekt kjøtt.

  5. Tips: Smaker også godt med liten klatt rørte multer. Rør inn 1 ss sukker og 1 ts epplesidereddik per 100 g multer.