Finnmark Rein

Kveldskos

Stek

Kveldskos Stek 01

En oppskrift av Ann Kristin Smuk

Fra Karlebotn innerst i Varangerfjorden holder Ann Kristine Smuk i reinbeitedistrikt 6 Várjjatnjárga til med sin mann og familie. Hele familien og all slekt er involvert i reindrift.

Fremgangsmåte

  1. Til denne retten er det perfekt å bruke rester av gårsdagens ­reinsdyrstek.

  2. Bland Snøfrisk og de knuste ­e­inebærene.

  3. Stek sopp først i tørr stekepanne, tilsett smør og smak til med salt og pepper.

  4. Rist brødet. Skjær tynne skiver av reinsdyrsteken og stek dem raskt i en stekepanne med smør. Krydre med knust havsalt.

  5. Smør på et generøst lag av ­snøfriskblandingen på de ristede ­brød­skivene. Legg på det stekte reinkjøttet, og topp med gelé og eventuelt stekt sopp.