Finnmark Rein

Indrefilet med konjakksaus

Indrefilet

Indrefilet Med Konjakksaus
Mikkel Mattis Eira Foto Knut Aaserud Arc Giraff Mg 4466

En oppskrift av Mikkel Mathis Mikkelsen Eira

Mikkel Mathis er en av de unge reineierne som med store ambisjoner, hardt arbeid og konstant utvikling ønsker å ta reindriften videre.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 70 °C med en ildfast form i. Krydre ­indrefileten godt med salt og pepper, og la ligge i ­rom­temperatur i 1 time før steking.

  2. Vask potetene godt, og kok dem til de er møre.

  3. Skjær kaldt smør i terninger og sett i kjøleskapet. Kok opp ­konjakk og viltkraft i en kjele og reduser til 1/3 under omrøring. Hell over fløte, smak til med salt og pepper og kok inn på middels varme til det tykner. Pisk inn smøret litt etter litt.

  4. Rens soppen og stek først i tørr panne, tilsett smør og smak til med salt og rikelig pepper.

  5. Varm pannen og ha i olje. Brun fileten på alle sider på høy varme. Ha over i en ildfast form og sett i stekeovnen på 70 °C i 5 min. La fileten hvile i 10 minutter før du serverer.

  6. NB: Den ferdige sausen skiller seg om den varmes opp over 60 °C.

    Varm opp sausen rett før ­servering og ha i tyttebærne.