Finnmark Rein

Flatbiff med tyttebærsaus

Medaljong

Flatbiff Poteter
Mikkel Mattis Eira Foto Knut Aaserud Arc Giraff Mg 4466

En oppskrift av Mikkel Mathis Mikkelsen Eira

Mikkel Mathis er en av de unge reineierne som med store ambisjoner, hardt arbeid og konstant utvikling ønsker å ta reindriften videre.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 125 °C. Vask og kutt brokkoli i buketter og potetene i skiver.

  2. Flatbiff 01

    Stek potetene på middels ­varme i en stekepanne med olje. Imens bruner du kjøttet i olje i en ­annen panne. Krydre med salt og ­pepper, og etterstek i ovnen med steke­termometer. Kjerne­temperaturen skal ideelt være 62–65 °C. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det opp.

  3. Kok ut pannen brukt til kjøtt, med tyttebær og viltkraft. Kok inn til ca. 2 dl på middels varme under omrøring. Smak til med salt og pepper.

  4. Kok opp en kjele med vann, slå av platen og la brokkolien trekke til den er mør, ca. 10 min.

  5. Server flatbiffen med poteter, brokkoli og skysaus.