Finnmark Rein

Finnbiff med krydderost

Finnbiff

Finnbiff Med Krydderost
Mikkel Mattis Eira Foto Knut Aaserud Arc Giraff Mg 4466

En oppskrift av Mikkel Mathis Mikkelsen Eira

Mikkel Mathis er en av de unge reineierne som med store ambisjoner, hardt arbeid og konstant utvikling ønsker å ta reindriften videre.

Fremgangsmåte

  1. Skrell potetene og kutt i mindre biter. Kok i ca. 10 minutter eller til de er møre. Mos potetene og spe på med fløte til ønsket ­konsistens. Smak til med salt og pepper.

  2. Brun kjøttet porsjonsvis i en ­stekepanne med smør. Legg ­kjøttet over i en kjele og ha i crème fraîche og krydderost. Smak til med salt og rikelig med nykvernet pepper, og la det putre et par minutter før servering.

  3. Server med tyttebær eller ­tyttebærsyltetøy.